Mitt lägenhetshus har fått vägglöss

Elisabeth berättar om hur hennes lägenhetshus blivit invaderat av vägglöss och hur grannarna börjat skylla på varandra när hyresvärden inte lyckas lösa problemet.

(Ett nytt fönster öppnas)

Mitt lägenhetshus har fått vägglöss

Mitt lägenhetshus har fått vägglöss. Det är hemskt, man känner sig så smutsig. Bolaget som äger huset är väldigt stort och äger massa lägenheter. De har ett rykte av sig att inte sköta om sina lägenheter och många av husen är ganska gamla. Jag vet att man lika gärna kan få vägglöss i ett nytt hus men det känns ändå som att det spelar roll på något sätt.

För några veckor sedan fick jag en lapp hem om att det fanns vägglöss i en lägenhet och att Anticimex skulle komma och ta bort dom. Jobbigt såklart, även om det inte var min lägenhet, men det kändes skönt att det skulle göras något åt det.

Men tydligen hade Anticimex inte fått bort vägglössen. Det kom fram att de fanns i flera lägenheter. Nu har dom försökt igen att få bort dem men de har fortfarande inte lyckats. Det har börjat någon slags häxjakt i huset. Det går rykten om vem som kan ha fått med sig lössen. Folk vet inte om de ska skylla på sina grannar eller på vår hyresvärd. Just nu bor jag i ett helvete. Ingen vill bo med vägglössen och alla skyller på varandra. Jag har inte märkt att jag fått något bett än men det känns ändå jättejobbigt. Vår hyresvärd har slutat svara på frågor och det börjar kännas som att jag måste välja mellan att bo med vägglöss eller flytta till en ny lägenhet. Men jag hoppas verkligen det löser sig snart. Jag vill inte flytta!


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Elisabeth Wallén
Källor: Elisabeth Wallén

Kommentarer

  1. Hej, jag undrar om någon kan svara på min fråga.
    Jag bor nu i ett rum som troligtvis har vägglöss och ska snart hyra en lägenhet.
    Hur gör jag för att undvika att lössen kommer med mig dit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.